27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Reportaj cu salvatorii din Pașcani, de Ziua Internațională a Pompierilor – FOTO/VIDEO

De Ziua Internațională a Pompierilor, sărbătorită pe 4 mai, BIT TV vă prezintă subunitatea de Pompieri din municipiul Pașcani, acolo unde 83 de salvatori sunt gata, 24 din ore din 24, să intervină cu devotament și curaj în misiuni ce au loc în oraș, dar și în comunele din apropiere. 

Instituția este condusă de cel mai tânăr comandant, cel mai probabil, de până acum – sublocotenentul, Andrei Crețu, în vârstă de 26 de ani, din Fălticeni. Este titular pe această funcție din februarie a.c., și lucrează în subunitate din 2019, când a absolvit Facultatea de Pompieri, din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.


sublocotenent, Andrei Crețu – comandantul subunității de Pompieri Pașcani

O tură de serviciu a unui pompier durează 24 de ore, timp în care are numeroase sarcini și responsabilități. Pe lângă misiunile ce apar, salvatorii participă și la pregătire continuă, fizică, militară și specială.

Cele mai mari provocări din primele luni ale acestui an pentru pompierii pascaneni au fost numeroasele incendii de vegetație, ce au avut loc în a doua jumătate a lunii martie, când erau și câte opt solicitări pe zi.

Subunitatea este dotată cu cinci autospeciale de stingere și două de prim ajutor. Pompieri intervin cu aceste mașini în situațiile de urgență, cum ar fi, incendiile, accidentele rutiere, și multe altele.

De Ziua Internațională a Pompierilor, comandantul, Andrei Crețu, recomandă tinerilor să urmeze această meserie, care îți oferă numeroase satisfacții, printre care și cea de a-ți ajuta semenii la nevoie.

De precizat este faptul că Simbolul Zilei Internaţionale a Pompierilor este panglica în culorile roşu şi albastru care simbolizează elementele cu care lucrează pompierii: roşu pentru foc şi albastru pentru apă. Acestea sunt şi culorile recunoscute internaţional ca simboluri ale serviciilor de urgenţă.

Ziua Internațională a Pompierilor este sărbătorită anual în dată de 4 mai. Cu această ocazie, le spunem și noi, la mulți ani, salvatorilor!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow