7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

„Replantam zavoiul copilariei”, la Verseni

Actiune de suflet azi in comuna Miroslovesti. Un grup de tineri de satul Verseni a initiat un proiect pentru impadurirea unei zone de pe marginea raului Moldova ce trece prin localitate. „Replantam zavoiul copilariei” s-a numit actiunea la care au participat zeci de copii dar si sateni, care au raspuns invitatiei lansate pe un site de socializare.

 

macheta eveniment

Elevi de la Centrul de Plasament si Scoala Gimnaziala Verseni inarmati cu unelte de sapat au pus mii de puieti de salcie si rachita. Zona a fost aleasa special de cativa tineri care au plecat din sat, dar intentioneaza sa se intoarca peste ani si sa regaseasca locurile natale asa cum erau odinioara.

In total, se intentioneaza plantarea a peste 5.000 de puieti pe o suprafata de un hectar. Terenul a fost candva impadurit insa a fost defrisat ilegal de o parte din localnici.
In urma actiunii de astazi, zavoiul se va reface in circa 10 ani.

Alaturi de copacei, voluntarii au pus si mesaje pentru cei care nu iubesc natura: „Zona supravegheata video, „Am crescut in 100 de ani iar tu ma tai in 10 minute” si multe altele.
Actiunea va continua si maine cand sunt asteptati cati mai multi oameni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow