17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Repetiţie generală pentru recensământul de anul viitor. Peste 1.500 de ieşeni participă

Peste 1.500 de ieşeni vor participa luna aceasta la recensământul de probă. Datele vor fi colectate exclusiv în format digital.

Zilele acestea se desfăşoară recensă­mântul populaţiei. Nu este cel de anvergură, ci doar o repetiţie pentru pregătirea acestuia. Pentru participarea la recen­sământul de probă au fost selectate aleatoriu 50.000 de gospodării din toată ţara. „Dorim să testăm instrumentarul, aplicaţiile, modul de organizare, ca să vedem cum merge şi ce măsuri trebuie luate pentru ca la recensământul propriu-zis să fie totul în regulă“, ne-a explicat Doina-Cătălina Pară, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi.

În judeţul nostru, vor fi recenzate 1.560 de locuinţe din municipiul reşedinţă şi din Valea Lupului.

În perioada 10-16 martie se desfăşoară aşa-numita etapă de autorecenzare, o măsură de protecţie împotriva Covid-19. Recenzorul va lăsa în cutia poştală un pliant şi va avea o scurtă întâlnire cu cei de la adresa respectivă ca să le explice cum să parcurgă procedura.

Practic, persoanele dintr-o locuinţă vor intra pe site-ul https://rpl.insse.ro pentru completarea formularului de preînregistrare. Pe adresa de e-mail pe care o vor da, vor primi un link către chestionarul individual. Chestionarele electronice sunt pentru fiecare membru al familiei, dar pot fi completate de o singură persoană din gospodăria respectivă.

Cei care nu pot să parcurgă această etapă din motive obiective vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului faţă în faţă. Această etapă se va desfăşura în perioada 22-31 martie.

Informaţiile colectate electronic în ambele etape vor fi preluate şi prelucrate în conformitate cu legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow