9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

REMAR Pascani a cumparat Electroputerea Craiova

Proprietarul Remar Pascani, Gruia Stoica, a preluat producătorul de locomotive Electroputere Craiova, dar şi cea mai importantă companie din zona reparațiilor și modernizării de locomotive, Reloc SA. Tranzacţiile au fost derulate prin intermediul Grampet Group, cel mai mare jucător privat de pe piața transporturilor feroviare de marfă din România.
Peste 6 luni au durat negocierile pentru preluarea activitatii de productie de locomotive, suma tranzacției fiind confindențială.
Omul de afaceri, Gruia Stoica a declarat pentru Top Iasi ca
“Intenția noastră este să construim locomotive românești într-un timp foarte scurt la Craiova și să readucem la viață traditia industriei romanesti craiovene si un brand deosebit de puternic și de cunoscut în lumea întreagă – Electroputere.
În plus, suntem foarte bucuroși că am reușit să salvăm sute de locuri de muncă, pentru că cele două societăți abia erau în stare de funcționare. Cu siguranță se vor crea mii de locuri de muncă atunci când vom redeschide activitatea și vom începe să producem din nou locomotive românești.”
In 2005 REMAR Paşcani, a fost preluat de Gruia Stoica, firmă aflată atunci la un pas de închidere, cu un personal trimis de mult în şomaj şi cu datorii imense. În câţiva ani fabrica a fost repusă pe picioare, iar în intervalul 2009-2010 a prins numai de la CFR comenzi de aproape 600 milioane de euro. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow