9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Relatiile dintre Asociatia “Go Care” din Norvegia si Spitalul Municipal continua. Conducerea unitatii pascanene apreciaza activitatea acestei organizatii

 

In anul 2003 Spitalul Municipal Pascani si Asociatia “Go Care” din Norvegia au stabilit primele relatii de colaborare. La vremea respectiva norvegienii au ajutat cu foarte multe bunuri materiale si financiare unitatea spitaliceasca. De exemplu, in momentul de fata 90% din paturile existente, aproximativ 400 de paturi, dar si noptiere, lenjerii de pat, un grup electrogen de mare capacitate,  din Spitalul Municipal Pascani sunt aduse din Norvegia. Trebuie sa mai stiti ca membrii acestei fundatii, au colectat suma de 50 000 euro cu care au finantat toata aparatura din spalatoria Spitalului Municipal.

Relatiile dintre presedintele Asociatiei “Go Care”, Harry Samuelsen si managerul Spitalului, dr. Costica Panzaru ii trezesc amintiri placute celui din urma citat. El spune ca, in anul 2003 s-a trezit cu 2 tiruri pline la poarta pe care norvegienii le-au trimis si ca a carat cu propriul spate paturile si noptierele sosite atunci.

In urma cu doua luni de zile, presedintelui “Go Care”, Harry Samuelsen a vizitat Spitalul pascanean. Acesta a promis ca va mentine relatiile cu unitatea din Pascani, iar cel mai probabil, in perioada sarbatorilor de iarna, Asociatia va trimite din nou bunuri catre Spital. Tot in cadrul intalnirii dintre Harry Samuelsen si dr. Costica Panzaru, managerul Spitalului Municipal Pascani, s-a atins si subiectul legat de infiintarea unui heliport in zona din spatele unitatii pascanene.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Pascani, a trimis in semn de recunostinta o diploma de excelenta cu numele lui Harry Samuelsen pe aceasta.

Mentionam ca, in seara zilei de 17 Noiembrie 2012, a avut loc intalnirea membrilor si voluntarilor “Go Care Norge” sub coordonarea presedintelui Harry Samuelsen, pentru a sarbatori 20 de ani de la infiintare si 10 ani de activitate in Romania. Intalnirea s-a desfasurat in sala de festivitati a sediului “Go Care” situat la malul marii. Au fost prezentate realizarile in activitatea intreprinsa de acesti oameni deosebiti care au pus accentul si pe fericirea si bunastarea celorlalti pe langa cea proprie cat si planurile de viitor care includ in mare masura orasul Pascani si comunitatea acestuia. Harry Samuelsen, s-a aratat deosebit de surprins si incantat la primirea diplomelor si cadourilor din partea oficialitatilor Pascanene. Aceasta recunostinta a comunitatii pascanene a fost cel mai deosebit moment in desfasurarea evenimentului lasand o impresie puternica celor prezenti. Ne putem astepta la o strangere a relatiilor intre cele doua comunitati Bergen – Pascani si mult mai multa implicare din partea nervegienilor in sprijinul dezvoltarii relatiior social-culturale a municipiului Pascani.

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow