29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021

Reintalnire la liceu. Promoția 1978

oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro
credius.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

C.P. Există, cu siguranță, un spirit al Colegiului Tehnic C.F.”Unirea”, Pașcani, care îi aduce împreună, peste ani, pe absolvenți, pe cei din bănci și pe dascăli deopotrivă. Cu fiecare promoție se simte o pierdere temporală, fiecare absolvent fiind măsura vârstei profesorilor, a școlii în cele din urmă. Sâmbătă, 12 mai 2018 a fost timpul  reîntoarcerii la școală pentru pionierii liceului industrial pășcănean – Promoția 1978, împreună cu Generația de Aur a profesorilor Colegiului Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”. Dumnealor sunt cei care au șlefuit cu mintea și sufletul actualul campus al școlii noastre.

Dascălii prezenți la acest eveniment emoționant au fost domnul profesor Muraru Alexandru, care în acea perioadă ocupa funcția de director, domnul profesor Tîrpescu Pavel, fost director adjunct al școlii, domnul profesor de matematică Cojocaru Dumitru, domnul profesor Balaiasa Gheorghe, domnul profesor de educație fizică și sport Pintilie Gheorghe, fondator al echipei de rugby din oraș, domnul profesor-maistru Avramiuc Vasile, doamna profesor de limba rusă Abramiuc Paula.

Un mesaj deosebit, încarcat de emoție, a transmis și doamna profesor de limba romană, Podoleanu Ecaterina: “…Îmi amintesc mai limpede primele mele promoții, chiar mai bine decât pe ultimele, poate pentru că elevii de atunci erau mai maturi, mai aplecați spre studiu, mai ambișioși, mai motivați. N-o luați ca pe un compliment de complezență, nu-mi stă în fire să fac așa ceva. Este purul adevăr pe care îl exprim puțin nostalgic…”. La fel de frumos a fost și mesajul doamnei director Daniela Orășanu, care se găsește astăzi la cârma acestei școli cu tradiție, cea mai veche unitate de învățământ a orașului Pașcani: “Tradiția ceferistă de aproximativ 150 de ani a orașului nostrum adduce în Galeria Oamenilor de Seamă, absolvenții celei de-a doua promoții de liceu industrial pășcănean. (…) Recunoștință infinită stimați seniori ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Pașcani!”

Așezati în bănci, ca atunci când erau colegi, foștii elevi, azi adulți în toată firea, o parte dintre ei chiar bunici, s-au bucurat de ocazie și au rememorat, poate cea mai frumoasă perioadă a vieții lor, fără probleme, fără griji. S-au îmbrățișat, au depănat amintiri din perioada adolescenței și au mulțumit profesorilor care le-au călăuzit drumul spre succes. Au fost clipe memorabile și emoții, foarte multe emoții… Și s-au despărțit cu promisiunea că se vor revedea în fiecare an, hotărând să păstreze tradiția.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

Telefon: 0764.584.785

E-mail: iulyuss@yahoo.com

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
30.2 °
28.8 °
65 %
1.9kmh
0 %
mie
27 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
24 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI