8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Reînnoiţi-vă cererile dacă vreţi concesiuni. Secretarul Zuzan blochează dezvoltarea Pascaniului, funcţionarii de la Patrimoniu nu ştiu să folosească calculatorul

Situaţie fără precedent la Primăria Paşcani. Zeci de cereri de concesiune din partea micilor întreprinzători sau chiar a unor locatari de la bloc aşteaptă de ani de zile să fie rezolvate. Mai exact ele stau blocate în sertarele unor functionari publici, fără nici un răspuns. Sunt cereri pentru extinderea sau deschiderea unor afaceri sau pentru intrarea în legalitate a celor care au construit fără documente terase sau alte clădiri pe domeniul public. Consilierii au încercat să facă ordine, să le analizeze pe fiecare în parte şi să le soluţioneze dar demersul ar fi fost sabotat de secretarul Mircea Zuzan (foto) . Şi primarul Dumitru Pantazi susţine că a fost blocat în încercările de a rezolva acesta problemă. El a spus că va iniţia un nou proiect de hotărâre şi i-a încurajat pe păşcăneni să îşi reînnoiască cererile de concesiune pentru a putea fi aprobate.
O altă problemă pentru care lucrurile se mişcă foarte greu la Paşcani este lipsa cărţilor funciare. Edilul păşcănean spune că doar 5% din clădirile şi terenurile publice au acest document iar costurile sunt uriaşe. În acesta situaţie se afla şi spaţiul alocat pentru noul sediu al Bibliotecii Municipale. Acolo nu poate fi demarata licitatia până când nu va fi rezolvată această problemă.
O altă problemă este lista informatizării serviciilor publice exact acolo unde ar fi nevoie de multă ordine. De exemplu la Serviciul Patrimoniu evidenţele sunt ţinute pe hârtie iar accesarea informaţiile actualizate este aproape imposibilă. Asta deoarece nici unul dintre funcţionarii de acolo nu ştie să folosească calculatorul. Cel care a început să introducă datele pe calculator a plecat în Germania din cauza salariului prea mic.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow