11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Regulile care îi fugăresc pe producători din pieţe. De mâine intră în vigoare

De maine comerciantii vor putea vinde in pietele pascanene doar daca au atestat de producator si carnet de comercializare. Aceste doua acte sunt obligatorii, iar cine nu le detine risca amenzi uriase. Chiar daca astazi este ultima zi, majoritatea vanzatorilor veniti la tarabe, inca nu si-au scos aceste documente de la primarii.

 

piata

La Primaria Pascani s-au eliberat pana acum doar trei atestate. Potrivit celor spuse de purtatorul de cuvant al institutiei, Cristian Menegon, in fiecare an, circa 12 comercianti solicita astfel de acte.

In functie de primarie, taxa pentru eliberarea atestatului costa circa 60-70 de lei. La aceasta se mai adauga 10 lei pentru viza si circa 15-20 de lei pentru certificatul de comercializare. Micii producatori spun ca aceste modificari mai mult ii incurca. Vanzarile merg prost, iar cheltuielile sunt mari.

Mai mult, ei sunt obligati sa treaca la sfarsitul fiecarei zile produsele agricole si cantitatile vandute in ziua respectiva. De asemenea, vor putea scoate pe piata doar ce au trecut in atestatul de producator.

Peste cateva zile, politistii vor incepe controalele in piata. Cei care nu au atestat si carnet risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 15.000 de lei si 22.500 de lei. Pietarii care vor vinde alte produse decat cele trecute in acte, pot primi sanctiuni de la 7.500 de lei iar pentru cei care nu vor completa filele din carnetul de comercializare, amenzile pornesc de la 3.000 de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow