23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

REGULI NOI: schimbare pentru PERMISELE AUTO!

Regulile examenului auto vor fi modificate din luna octombrie a acestui an.
Persoanele care vor să capete dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România trebuie sa susţină examenul pentru obţinerea permisului auto, care constă într-o proba teoretică şi una practică.

În momentul de fata, sustinerea examenului se poate face în termen de un an de la absolvirea cursurilor, iar cei care pică proba practică trebuie să treacă din nou de proba teoretică. Totuşi, această regulă va fi schimbată începând din 5 octombrie, după cum reiese din Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015, care va modifica procedura de examinare stabilită prin Ordinul MAI nr. 268/2010.
Concret, de la acea dată, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică, în perioada de valabilitate a cursurilor absolvite. În acest sens, candidaţii vor fi nevoiţi să achite taxa de examinare şi să faca cel puţin încă şase ore suplimentare de pregătire practică.

„Calificativul «admis» la proba teoretică permite susţinerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică (…). Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe dupa o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată”, dispune actul normativ publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

În altă ordine de idei, cei care vor pica proba teoretica după data de 5 octombrie vor putea sa susţină o noua examinare după cel putin 15 zile de la respingere, cu achitarea taxei aferente.

Sursa: capital.ro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow