More

  REGULI NOI: schimbare pentru PERMISELE AUTO!

  Array

  Regulile examenului auto vor fi modificate din luna octombrie a acestui an.
  Persoanele care vor să capete dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România trebuie sa susţină examenul pentru obţinerea permisului auto, care constă într-o proba teoretică şi una practică.

  În momentul de fata, sustinerea examenului se poate face în termen de un an de la absolvirea cursurilor, iar cei care pică proba practică trebuie să treacă din nou de proba teoretică. Totuşi, această regulă va fi schimbată începând din 5 octombrie, după cum reiese din Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015, care va modifica procedura de examinare stabilită prin Ordinul MAI nr. 268/2010.
  Concret, de la acea dată, persoanele care vor trece cu succes de proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică, în perioada de valabilitate a cursurilor absolvite. În acest sens, candidaţii vor fi nevoiţi să achite taxa de examinare şi să faca cel puţin încă şase ore suplimentare de pregătire practică.

  „Calificativul «admis» la proba teoretică permite susţinerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică (…). Candidaţii declaraţi «respins» la proba practică pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe dupa o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată”, dispune actul normativ publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

  În altă ordine de idei, cei care vor pica proba teoretica după data de 5 octombrie vor putea sa susţină o noua examinare după cel putin 15 zile de la respingere, cu achitarea taxei aferente.

  Sursa: capital.ro.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI