1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Reguli noi privind acordarea ajutoarelor la încălzire, la Paşcani

ajutoare-incalzire

Anul 2013 vine cu noutati pentru cetatenii care solicita ajutor de incalzire pentru aceasta perioada. Parlamentarii romani au aprobat si introducerea de subventii pentru incalzirea electrica, pe langa cea cu lemne sau gaze naturale. Unei anchete sociale obligatorie, in timp de 15 zile de la data inregistrari cererii vor fi supusi cei care din aceasta iarna vor beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu orice fel de sursa de la energia electrica, cum ar fi de exemplu un resou.

Pentru a veni in intampinarea cetatenilor solicitanti, cei din Primaria Pascani au incheiat protocol de colaborare cu cateva institutii din Municipiu, ca informatia sa vina direct la functionarii care se ocupa de dosar si sa nu mai fie nevoit pascaneanul sa umble pe la Administratia Financiara sau APIA. Tot ce trebuie sa faca solicitanul este sa completeze cererea si sa scrie declaratia pe propia raspundere.

Formularele inca nu au ajuns la primaria Pascani, acestea fiind aduse cel mai probabil in urmatoarele zile, fiind publicate si pe site-ul primarie, pentru a putea fi descarcate, evitandu-se astfel aglomeratia de la Giseul Unic din cadrul institutiei. Ajutorul se acorda timp de 5 luni, incepand cu luna noiembrie, pana in martie.

Beneficiarii de ajutor pentru energie electrica sunt familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de familie cuprins intre 0 si 786 de lei si persoanele singure cu un venit mediu lunar cuprins intre 0 si 1.082 lei, pe luna.

Ajutoarele pentru gaze naturale, lemne şi combustibili petrolieri se acordă persoanelor ori familiilor cu venitul lunar pe membru de familie cuprins între 0 şi 615 lei, care nu deţin bunuri mobile/imobile sau terenuri.

Potrivit ordonanţei adoptate recent, familiile cu venituri cuprinse între 155 lei/persoană şi 615 lei/persoană vor primi ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică.

Ajutoarele vor varia între 240 de lei pentru familiile/persoanele cu venituri până la 155 de lei/persoană şi 48 de lei pentru venituri de până la 615 lei/persoană. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow