More

  Reguli noi pentru șoferi în Strategia Națională de Siguranță Rutieră. Documentul este în dezbatere publică

  Array

  Noi reguli pentru cei care vor să obţină permis de conducere. Guvernul a aprobat ieri Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră, document care aduce schimbări atât la şcoli cât şi pentru viitorii şoferi.

  Românii care vor să obţină permis de conducere trebuie să fi absolvit cel puţin 10 clase, după cum se arată în Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru anii 2016 – 2020, aflată în dezbatere publică. O altă regulă care îi vizează pe şoferi este instituirea unor programe de recuperare “voluntare sau obligatorii” dacă încalcă în mod repetat codul rutier sau dacă li s-a suspendat sau anulat permisul.

  În aceste programe şoferii vor beneficia de consiliere psihologică şi ore de conducere preventivă menite să schimbe comportamentul celor care încalcă prevederile legale. În cazul conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihotrope, de asemenea, ar trebui avute în vedere cel puţin acţiuni de asistare de tipul ”intervenţii scurte”, efectuate de personal specializat. Totodată, şoferii în vârstă trebuie să îşi facă analizele mai des.

  În rândul şcolilor de şoferi, Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră prevede ca licenţă să fie prelungită doar dacă cel puţin jumătate dintre candidaţi au promovat examenul de conducere, iar în cazul maşinilor implicate în accidente, acestea vor putea fi folosite din nou de către şoferi doar după ce au fost supuse unor inspecţii tehnice.

  În România mor anual aproape 1.800 de oameni în accidente rutiere, adică 5 în fiecare zi. De asemenea, peste 8.000 de persoane sunt rănite.

  strategie by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Hârlău: Un individ fără şcoală a dat un tun statului de 1,5 milioane de euro

  Un bătrân semianalfabet este acuzat că a dat statului o ţeapă de 6,5 milioane lei. Gheorghe Stănescu din Hârlău şi-ar fi înfiinţat o firmă...

  Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia. Un departament cheie urmează să fie mutat în România

  Pfizer a anunţat că va concedia 38 de angajaţi din 238 la centrul său de distribuţie din Zaventem, Belgia. Compania a spus că va...

  Sorin Cîmpeanu anunță organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori pentru școli

  Într-o ediție specială Deșteptarea României, Cătălin Striblea l-a avut ca invitat pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, pentru a răspunde întrebărilor venite de la ascultătorii Europa FM. Ministrul Educației spune că...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI