11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Reguli noi pentru proprietarii de maşini, o parte dintre ele fiind în vigoare în acest weekend

Sunt reguli noi pentru şoferi, iar o parte dintre ele intră în vigoare din acest weekend. Una dintre cele mai importante ţine e Inspecţia Tehnică Periodică a autoturismului. O obligaţie despre care mulţi dintre noi uitam deseori.

Dacă până acum, poliţiştii ne reţineau certificatul de înmatriculare, de acum înainte, ne suspendă înmatricularea cu totul. Practic, momentul de expirare al ITP-ului devine momentul în care maşina nu mai are voie să circule pe şosele până nu se face o nouă inspecţie tehnică periodică.

Sancţiuni usturătoare primesc şi cei care cumpără o maşină second-hand şi nu o înregistrează la timp. Din clipa în care vechiul proprietar îşi declară autoturismul vândut, noul proprietar are 90 de zile la dispoziţie să îşi facă actele pe numele lui.

Se interzice dreptul de a circula pe drumurile publice şi dacă maşinile nu corespund din punct de vedere tehnic, sau nu au asigurarea obligatorie, măsuri care au fost în vigiare şi până acum.

Şi, nu vă gândiţi că puteţi fenta legea. Circulaţia pe drumurile publice fără drept duce la amenzi de până la aproape 3.000 de lei.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

ANAF avertizează: Nu deschideți mailuri false transmise în numele instituției

ANAF îi sfătuiește pe contribuabili să nu deschidă mailurile provenite de la adresa info@anaf.ro. Sunt mailuri false....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI