15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Regulamentul pietelor si concesiunile au fost amanate. Consilierii au cerut sa fie eliberate parcarile iar comertul sa fie fiscalizat

Legislativul local a amanat pentru prima sedinta din anul 2013 dezbaterea a 3 dintre proiectele care s-au aflat pe ordinea de zi a sedintei de astazi 21 dec a.c. Primul si cel mai important dintre ele este regulamentul de functioanre al celor doua piete agroalimentare, dupa ce consilierul Iaon Ionita a atras atentia ca in documentul prezentat s-au strecurat numeroase greseli. El a cerut lamuriri daca pietele agroalimentare sunt destinate doar producatorilor sau daca nu cumva au fost transformate intr-un bazar.
In acelasi context consilierul PNL Marius Pintilie a cerut executivului masuri concrete pentru ca activitatea agentilor economici din piete sa fie fiscalizata si sa fie amenajata o zona de asa incat parcarile de acolo sa nu mai fie blocate.
Mai mult, edilul municipiului a atras atentia ca aceste zone nu pot fi poate dezapezite din cauza masinilor parcate permanent acolo, masini folosite de unii agenti economici pe post de depozite produse.
O alta problema discutata pe marginea noului regulament a fost cea cu privire la perioada contractelor de inchiriere. Secretatul Mircea Zuzan a cerut consilierilor ca aceste contracte sa aiba perioada de valabilitate de 3-4 ani de zile, tocmai pentru a nu mai fi reinnoite in fiecare an.
In replica, primarul a atras atentia ca acolo urmeaza sa fie facute investiti si o noua sistematizare si prin urmare noile contracte ar trebui reinnoite pe o perioda de ce mult 2 ani de zile. Primarul Pantazi a mai spus ca incepand de anul viitor 50% din incasarile din cele doua piete vor constitui venituri la bugetul local, pana acum banii fiind cheltuiti doar de Administratia Pietelor.
In acelasi context consilierul Neculai Enea a atras atentia ca in piete ar trebui rezolvata probelma curentului electric ptr ca toti comerciantii sa aiba posibilitatea sa foloseasca casele de marcat.
Mentionam ca alte doua proiecte au fost amanate pentru anul viitor, ele fiind retrase de pe ordinea de zi. Este vorba despre doua cereri de conceciune a unor suprafete de teren, unul dintre ele in favoarea unei societati din Targu Frumos care vrea sa isi deschida un punct de lucru la Pascani. Edilul sef a motivate ca proiectele au fost retrase pentru ca in luna ianuarie anul 2013 sa fie organziata o sedinta speciala in cadrul careia sa fie analizate toate cererile de concesiune.
O alta problema este ca suprafata de teren care urmeaza sa fie concesionata sociatatii din Targu Frumos apartine, cu acte unei pascanence, Aurica Astefonoaei, dar care nu a fost pusa nici pana acum in posesie desi are cateva hotarari judecatoresti definitive si executorii.

Orizont.info

Alte articole