More

  Regulamentul pentru civilizarea suburbiilor, respins. Cum au scăpat gospodarii de amenzi, pentru păsările de pe sant

  Regulamentul privind gestionarea animalelor domestice din Paşcani a fost respins de majoritatea consilierilor din legislativul local. Subiectul a fost discutat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, la iniţiativa consilierilor din opoziţie, pe marginea unui document redactat chiar de şeful Poliţiei Locale.
  Scopul iniţial a fost de a fi creat un cadrul legislativ aşa încât poliţiştii locali să ia măsuri împotriva celor care lasă câinii pe stradă sau se opun capturării lor de către hingheri.
  Proiectul de hotărâre a fost extins cu reguli stricte şi asupra crescătorilor de păsări şi animale. Astfel adăposturile ar fi trebuit să îndeplinească anumite condiţii, gospodarii să îşi amenajeze reţele de canalizare pentru dejecţii iar proprietarii păsărilor sau animalelor gasite pe marginea şanţului să fie amendaţi. Aceste probleme au fost sesizate de consilierul PSD Vasile Haldan. El a spus că un astfel de regulament nu poate fi aplicat în cele cinci suburbii ale municipiului.
  În acelaşi context viceprimarita Gabriela nedelcu a solicitat iniţiatorilor să retragă proiectul pentru a fi modificat. Ea a precizat că documentul a fost preluat din altă parte fără a fi citit şi înţeles.
  În replică consilierii PNL au susţinut că proiectul vizează şi ridicarea nivelului de civilizaţie în suburbii şi că poate fi îmbunătăţit pe parcurs. Mai mult, sancţiunile nu ar fi fost obligatorii ci la aprecierea poliţiştilor, în funcţie de împrejurări.
  Proiectul a fost votat doar de iniţiatori, voturile fiind insuficiente pentru a fi aprobat. Asta deşi toţi aleşii locali recunosc ca sunt probleme cu gestionarea câinilor comunitari. Consilierii au cerut ca până la iniţierea unui nou regulament doar pentru animalele fără stăpân, poliţiştii locali să ii sanctioneze pe cei vinovati, conform legilor naţionale nu a unei hotărâri emisă de legislativul local.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Veste bună despre A8: Se semnează ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ

  Secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieşeanul Adrian Covăsnianu, a anuntat sâmbătă dimineaţă că ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, parte din autostrada A8, va fi semnat săptămâna viitoare. //

  Administratia locală îndeamnă pășcănenii să se vaccineze

  Administratia locala din municipiul Pascani indeamna cetatenii din oras si suburbii sa se vaccineze impotriva virusului SARS COV 2. Recomandarea a fost facuta in cadrul conferintei saptamanale de presa, ce a avut loc joi, 15 aprilie, la sediul Primariei. Administratorul public, Claudiu Bodoasca, a precizat ca a fost deschis cel de-al doilea flux de vaccinare in centrul de pe strada Sportului, iar capacitatea de administrare a serului a crescut de la 60 de persoane pe zi, la 72 pe un singur flux. //

  Teren de sport modern la Miroslovești. Urmează alte două parcuri – FOTO

  Investitiile promise in comuna Miroslovesti devin realitate una cate una. De aceasta data, a venit randul terenului de sport din localitatea de resedinta. De curand, lucrarile au fost finalizate, iar locatia a devenit un spatiu propice pentru activitatile sportive si pentru meciurile de fotbal. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet