28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Regulament pentru protejarea spațiilor verzi, la Târgu Frumos. Amenzi de până la 2.500 de lei

Amenzi de la 100 de lei și până la 2.500 de lei pentru cetățenii și persoanele juridice care distrug spațiul verde sau nu respectă regulile de curățenie, în orașul Târgu Frumos.

Administrația locală a aprobat un regulament de protecție a spațiilor verzi, de organizare, dezvoltare și întreținere. Documentul a fost supus votului legislativului local, în ședința de la sfârșitul săptămânii trecute.

În regulament sunt condiții de avizare a tăierilor și toaletărilor de arbori și arbuști, precum și condiții de amenajare și reamenajare a zonelor verzi prin plantări.

Potrivit documentului, asociaţiile de proprietari, societăţile comerciale, alte persoane fizice şi juridice, administratori legali sau proprietari de imobile, sunt obligate să efectueze cutăţenia şi întreţinerea zonelor verzi aferente acestora ( prin zone verzi aferente înţelegându-se perimetru din jurul imobilului delimitat de garduri vii, căile de acces, trotuare, alei, străzi, etc.).

Locuitorii caselor particulare au obligaţia de a menţine curăţenia în zona verde din dreptul locuinţelor, inclusiv zona verde situată între gard şi trotuar. Aceleaşi obligaţii revin intituţiilor şi agenţilor economici din Oraşul Târgu Frumos.

Sancțiunile pornesc de la 100 – 200 lei pentru persoane fizice pentru ruperea florilor și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru nerefacerea în termen de 48 de ore de la finalizarea lucrării, a stării iniţiale a terenului după intervenţiile legale făcute de persoane fizice sau juridice sau amplasarea bătătoarelor de covoare şi a sârmelor pentru uscatul rufelor pe domeniul public în jurul blocurilor de locuinţe şi al gospodăriilor individuale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow