16.9 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022

Regulament nou pentru platformele comerciale online. Reclamațiile, rezolvate rapid

- Advertisement -

UE introduce noi norme de transparenţă pentru platformele comerciale online, menite să facă mediul echitabil şi mai previzibil, precum şi să asigure un sistem eficient de obţinere a despăgubirilor.
Scopul principal al regulamentului este de a stabili un cadru juridic care să garanteze condiţii şi termeni transparenţi pentru utilizatorii comerciali ai platformelor online, precum şi posibilităţi eficiente de obţinere a despăgubirilor atunci când aceşti termeni şi condiţii nu sunt respectate.
Regulamentul obligă toate platformele (cu excepţia celor mai mici, astfel cum sunt definite în regulament) să instituie un sistem intern eficient şi rapid de tratare a reclamaţiilor şi să raporteze anual cu privire la eficienţa acestuia. De asemenea, solicită platformelor să enumere în termenii şi condiţiile lor doi sau mai mulţi mediatori pentru cazurile în care sistemul intern de soluţionare a reclamaţiilor nu poate rezolva o dispută între utilizatori. Regulamentul stabileşte dreptul organizaţiilor reprezentative, asociaţiilor sau organismelor publice de a iniţia proceduri judiciare împotriva platformelor care nu respectă cerinţele regulamentului. De asemenea, regulamentul oferă statelor membre competenţa de a stabili sancţiuni

SURSA: ZIARUL FINANCIAR

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow