A fost aprobat un nou regulament privind organizarea şi funcţionarea comerţului în pieţele agroalimentare din Paşcani. Documentul va intra în vigoare imediat dupa ce va trece de verificarea de legalitate, cel mai probabil de la începutul anului viitor. El a fost dezbătut şi aprobat de consilierii locali,  în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute.

Şeful serviciului a cerut actualizarea regulamentului,  conform legislaţiei în vigoare şi implementarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea activităţilor comerciale.

Cea mai importantă modificarea este cea cu privire la programul de aprovizionare în cele două pieţe între orele 05.00 şi 08.00 dimineaţa şi 20.00 – 24.00 seara.

De asemenea tarabele vor fi inchiriate micilor producători,  în ordinea prezentării lor la faţa locului, nu a solicitărilor.

Noul regulament a fost aprobat doar de consilierii PSD şi PMP în timp ce opoziţia s-a abţinut de la vot. Consilierii liberali au propus mai multe amendamente din care doar două au fost aprobate de majoritate. Ei au cerut ca activitatea pieţelor să fie avizata de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar – Veterinară.
Consilierii liberali au contestat programul de aprovizionare propus de administratie şi au cerut ca acesta să fie extins pe tot parcursul zilei. De asemenea liberalii au cerut  ca în cele două pieţe să fie amenajate parcări pentru maşinile de aprovizionare şi sa fie stabilite trasee şi fluxuri de aprovizionare pentru fluidizarea traficului. Propunerile au fost respinse.

În replică viceprimarita Gabriela Nedelcu a explicat că că vor fi luate măsuri în zona Vale privind accesul maşinilor de aprovizionare şi interzicerea staţionarii lor în parcarea din faţă. De asemenea în zona Deal,  o parte din stradă Eugen Stamate ar urma să fie transformată în parcare.
În acelaşi context a fost criticată activitatea şefului Serviciului Administrarea Pieţelor iar unul dintre consilierii PNL i-a cerut demisia.
Cristian Menegon, spune că reacţia consilierilor din opoziţie a fost un atac la persoană, un spectacol pentru televiziuni în contextul în care în sedintele comisiilor de specialitate nu au fost făcute propuneri sau critici pe marginea regulamentului.

El susţine că o parte din amendamentele consilierilor din opozitie au fost făcute în interes personal pentru că au afaceri în pieţe.
Menţionăm că pentru fluidizarea traficului rutier în zona Pieţei Vale urmează să fie montate indicatoare de interzicere a staţionarii maşinilor de aprovizionare în parcare, înafara programului stabilit prin regulament.

Slider