21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Regulament de intervenții pe spațiul public

Cetățenii din Pașcani, dar și societățile care au nevoie să intervină pe spațiul public e posibil să aibă în curând un regulament unde să fie regăsite toate condițiile pe care vor trebui să le respecte, deoarece vizează siguranța tuturor cetățenilor. Propunerea vine din partea șefului Poliței Locale, Vasilică Avasiloaei.

După câteva intervenții pe domeniul public făcute în ultima vreme de cetățeni, fără a avea autorizațiile specifice din partea autorităților locale, săptămâna trecută în ședința comisiei tehnice de circulație, Vasilică Avasiloaie, șeful Poliției Locale din Pașcani a propus să fie stabilite procedurile de intervenție pentru aceste situații, prin elaborarea unor norme clare.

În prezent, Compartimentul de Disciplina în Constructii , se ocupă de astfel de situații, eliberând permise sau avize în care sunt descrise doar condiții minimale legate de 2 tipuri de intervenții: unele ce trebuie făcute de societățile care prestează servicii de utilități publice, iar a doilea tip se referă la solicitarea de montare a branșamentor pentru construcții. Pentru că nu sunt descrise toate situațiile și condițiile de realizare a lucrărilor pe spațiul public, Vasilică Avasiloaei atrage atenția că este necesar să fie elaborat un regulament.

Menționăm că în municipiul Pașcani au existat recent câteva cazuri în care cetățenii au efectuat lucrări pe spațiul public fără a deține acest tip de permise, condițiile pentru efectuarea acestor intervenții nefiind regăsite într-un regulament, așa cum se întâmplă în cazul altor administrații locale.

Alte articole