18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Reglementări noi! Șoferii trebuie să fie la 1,5 metri de bicicliști când depășesc

Şoferii vor fi obligaţi ca, la depăşirea bicicletelor, să păstreze o distanţă laterală de minim 1,5 metri faţă de acestea.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este modificată OUG 195/2005 privind circulaţia pe drumurile publice. Formularea precedentă, care menţiona doar obligaţia de păstrare a unei „distanţe laterale suficiente“ a fost înlocuită cu menţiunea expresă a distanţei de 1,5 metri.

Impunerea distanţei laterale de 1,5 metri faţă de biciclete la depăşire a făcut obiectul unei campanii de lungă durată a bicicliştilor ieşeni, intensificată după moartea la începutul lunii trecute a unui instructor de ciclism, acroşat de un autoturism aflat în depăşire. Pe aceeaşi temă s-au desfăşurat la Prefectură trei întâlniri între autorităţile locale şi reprezentanţii cluburilor de ciclişti.

Conform precizărilor purtătorului de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, hotărârea va intrat în vigoare imediat după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Actul normativ impune bicicliştilor şi obligaţii suplimentare. Astfel, semnalizarea obligatorie pe timp de noapte a bicicletelor nu se va mai rezuma la clasicii „ochi de pisică“, bicicliştii trebuind să monteze elemente sau dispozitive care să sigure vizibilitatea vehiculului în trafic.

Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow