33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Registru agricol electronic la Miroslovesti

Toate terenurile si gospodariile din comuna Miroslovesti vor fi trecute intr-un registru agricol electronic. In sedinta de ieri, 03 iunie a.c, legislativul local a aprobat proiectul privind achizitionarea unui sistem informational destinat gestiunii registrului agricol, demarat de Consiliul Judetean Iasi.

Dat fiind faptul ca, la ora actuala, aproape in fiecare localitate exista probleme in ceea ce priveste registru agricol, s-a luat decizia de a se transfera toate datele si a lucra intr-un sistem electronic. In acest context, Consiliul Judetean Iasi a intocmit cinci aplicatii de finantare prin fonduri europene in valoare totala de 7.5 milioane de euro din care fac parte comunele din judet. Mai exact, se vor achizitiona mai multe calculatoare, licente si se va instrui personal care sa se ocupe cu inregistrarea datelor.

Conform documentatiei intocmita de Consiliul Judetean Iasi, finalizarea acestei treceri de la hartie la mediul informatic a registrului va fi finalizata peste doi ani si jumatate.
Mentionam ca alaturi de comuna Miroslovesti, participa si Cepelnita, Deleni, Dolhesti, Dumesti, Fantanele, Helesteni, Lungani, Oteleni, Scobinti, Siretel, Scheia, Tibana, Valea-Seaca si orasul Harlau.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow