6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Regionala de dumuri reacționează după după valul de accidente grave din ultimele zile

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi are prima reacţie oficială după valul de accidente petrecute în ultima perioadă pe porţiunea drum dintre Podu Iloaiei şi Leţcani. Reamintim că în numai câteva zile s-au petrecut mai multe incidente pe drumul amintit mai sus, iar unul dintre ele s-a soldat cu pierderea vieţii unui bărbat.

“DRDP Iaşi anunţă că mâine, 24 mai, va începe aplicarea premarcajului rutier pe DN 28, Podu Iloaiei – Leţcani, pe porţiunile pe care s-au executat deja lucrări de aşternere a covorului asfaltic. Precizăm că aplicarea marcajelor rutiere, conform normativelor în vigoare, nu poate fi efectuată mai devreme de două săptămâni de la aşternerea mixturii asfaltice. De asemenea, trebuie avut în vedere că lucrările pe acest sector au fost îngreunate şi de precipitaţiile căzute în ultimele zile.
Reamintim că lucrările pe tronsonul menţionat au demarat în noaptea de 09/10 mai 2021, cu lucrări pregătitoare în vederea aşternerii mixturii asfaltice (frezarea părţii carosabile). Pentru limitarea la minimum a ambuteiajelor, DRDP Iaşi a luat decizia ca acestea să fie executate pe timp de noapte (interval orar 20:00 – 05:00), cu semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum afectat şi cu respectarea întocmai a recomandărilor Poliţiei Rutiere.
În ceea ce priveşte accidentele produse în ultimele zile pe sectorul de drum menţionat, DRDP Iaşi face precizarea că acestea au avut drept cauze principale neatenţia la volan, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, manevre ilegale de întoarcere, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi nerespectarea regimului de viteză instituit. De asemenea, unul dintre accidente a avut drept cauză manevra de evitare a unei căprioare care a traversat partea carosabilă, pe timp de noapte.
În acest sens, DRDP Iaşi anunţă participanţii la trafic că lucrările pe DN 28 vor continua în zilele următoare cu aşternerea mixturii asfaltice pe tronsonul Leţcani – Valea Lupului (zona Metro) şi cu executarea premarcajului rutier pe tronsonul Podu Iloaiei – Leţcani. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula cu prudenţă pe sectoarele menţionate, cu respectarea restricţiilor şi a semnalizării instituite, reiterând totodată apelul la înţelegere pentru disconfortul temporar produs în trafic”, se arată pe pagina de Facebook a DRDP Iaşi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow