16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Regia pascaneana de termoficare a primit licenta de operare

Regia pascaneana de termoficare a primit licenta de operare pentru furnizarea serviciiului de alimentare centralizata cu energie termica, dupa o perioada in care a functionat fara. Documentul a fost eliberat pe 22 iunie de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, si este valabila un an de zile.

“După cum bine știți, odată cu modificările Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, producătorii și distribuitorii de energie termică au fost trecuți, cum de altfel era și firesc, sub jurisdicția Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Astfel toate licențele și avizele au trebuit să fie reînoite, iar acest proces, din lipsa procedurilor și reglementărilor specifice, a fost unul care a durat jumătate de an. În acest moment, așa cum o dovedește și documentul atașat, deținem toate documentele care sunt necesare pentru buna funcționare a serviciului de termoficare.

Problemele cu care ne confruntăm și care amenință cu adevărat chiar funcționarea propriu-zisă a serviciului sunt cele care țin de plata la timp a subvențiilor datorate de Municipiul Pașcani și care conduc la întârzieri la plată a facturilor furnizorului de gaz metan (în acest moment datoria către furnizorul de gaz metan este de 900.000 lei, iar subvenția datorată de Municipiul Pașcani este de 577.000 lei), blocajul financiar în care se află Regia din cauza conturilor blocate de A.N.A.F., lipsa investițiilor de-a lungul anilor care a condus la degradarea clădirilor și uzura utilajelor, greutatea în recuperarea datoriilor populației către Regie (timp mare între acționarea în instanță, hotărârea judecătăroească, învestirea și punerea în executare a sentințelor).
Conducerea executivă a R.A.G.C.L. face toate eforturile ca activitatea Regiei să se desfășoare doar în condițiile legii și continuu, precum pentru recuperarea datoriilor existente, în acest sens, acolo unde între părți nu se poate ajunge la o înțelegere și o eșalonare a datoriilor, procedându-se la acționarea în instanță și trimiterea către executorul judecătoresc a sentințelor” se arata intr-un comunicat al regiei

Alte articole