More

  Regăsire cu emoții, după 70 de ani. O femeie a găsit mormântul fratelui căzut pe câmpul de luptă

  Array

  Momente emotionante pentru o familie din judetul Neamt. O femeie si-a gasit mormantul fratelui cazut pe campul de lupta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa zeci de ani de cautari. Soldatul a fost ingropat intr-un cimitir, dintr-o comuna de imprejurimile Pascaniului.

  maftei virginia

  Zeci de oameni s-au adunat astazi la slujba de pomenire a ostasilor cazuti la datorie, in 1944 in satul Soci, oficiata in cimitirul vechi din curtea bisericii de lemn. Printre ei, s-a aflat si o familie din Neamt. Au aflat de curand ca o ruda de-a lor, care a murit pe frontul de lupta, a fost ingropata acolo. Surorei soldatului i s-au umplut ochii de lacrimi, cand a aprins pentru prima data o lumanare la capataiul fratelui.

  soldati

  Au aflat de existenta mormantului datorita unui monument ridicat in cinstea eroilor la strada principala din localitate.

  Vasile Login avea 25 ani cand a murit. Nu era casatorit, insa a lasat in urma o familie indurerata, care nu a stiut mai nimic de el.

  Nu este primul caz. Si un barbat din Bacau vine de cativa ani in Soci pentru a-l pomeni pe fratele lui, mort pentru tara. Ernest Pascal avea 19 ani, cand rusii l-au impuscat. A fost luat fortat din sanul familiei fara sa aiba instructie militara.

  troita

  Pe langa localnicii din sat, in fiecare an, de Sfintii Constantin si mama sa Elena, vin din mai multe judete si chiar din Chisinau, oameni care isi plang rudele. Parintele, Romica Siminciuc, oficiaza slujbele.

  Mentionam ca in cimitirul vechi sunt ingropati sute de soldati, iar multi dintre ei sunt in gropi comune fara sa fie identificati.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI