3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Reforma Pintilie: Mai multi directori, salarii mai mari pentru șefi, la Primăria Pașcani

Schimbări importante in organigrama administrației locale din Pascani, propuse de primarul Marius Pintilie. Proiectul de hotărâre ar urma sa fie supus aprobării consilierilor locali, in ședința programată pe 31 mai 2021, de la ora 10.00.
Prima dintre ele vizeava modificarea unor funcții de conducere, așa încât unii funcționari sa obțină câștiguri salariale mai mari. Așadar edilul solicita ca Primăria municipiului sa aibă mai multi directori. In momentul de fata este doar unul, directorul economic, dar dacă noua organigrama va fi votată, vor fi trei.

Noua conducere vrea transformarea Serviciului Comunitar de Asistenta Socială si Autoritate Tutelară, in Direcția de Asistenta Socială iar functia de director ar urma sa fie ocupată, cel mai probabil, de șeful serviciului, Adrian Hariga. Direcția va avea in subordine si Cantina de Ajutor Social.
De asemenea Serviciul de Urbanism si Amenajări Teritoriale ar urma sa fie tranformat in Direcția de Urbanism iar actual șef de serviciu, Ciprian Prisecaru, sa ocupe functia de director.
Si șeful de la investiții ar urma sa fie promovat prin transformarea compartimentului de specialitate in serviciu, in timp ce funcția de director administrativ, rămasă neocupata pe timpul fostului primar, a fost desființată iar direcția înlocuită cu Serviciul Administrativ.
O alta noutate in organigrama propusă de primarul Marius Pintilie este înființarea unui compartiment specializat pentru administrarea parcărilor si a cimitirelor care va avea 8 salariați. De asemenea odată cu transformarea muzeului in instituție de cultura, numărul salariaților va creste de la 3 la 11.

Deocamdată nu se știe dacă noile functii de conducere vor fi ocupate prin concurs sau doar prin dispoziția primarului si nici care vor fi, cu exactitate, salariile lunare. Conform HCL nr. 9 /2020 prin care au fost aprobați coeficientii de salarizare, un director are un salariu de baza 9348 de lei iar un șef de serviciu de 6920 lei.
Menționăm ca pana acum, primarul municipiului a refuzat sa bugeteze mai multe cereri importante venite de la unii consilieri, pe motiv ca nu sunt bani suficienți la bugetul local si ca trebuie făcute economii pentru susținerea investițiilor, nu pentru majorarea salariilor șefilor din Primărie. De exemplu nu a fost aprobată alocare a 30 000 lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea construirii unui campus școlar , din fonduri europene, la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pașcani si nici sumele necesare pentru transportul gratuit al elevilor, pentru achizitionarea si distribuirea sacilor menajeri pentru colectare selectiva  sau pentru tichetele sociale de sărbători.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI