11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Reforma pamantului, nici pe jumatate intr-un sfert de secol. 20% din titlurile de proprietate sunt gresite

Ce nu s-a facut in 25 de ani pentru reconstituirea depturilor de proprietate se va face in urmatorii ani de zile. Asa sustin functionarii Primariei Pascani dupa ce Comisia locala de fond funciar si-a reluat activitatea. Daca dupa 1989 au fost eliberate 4517 titluri de proprietate si restituite aproape 3000 de hectare de teren acum mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri si aprope 3500 de hectare de teren.
Cele mai multe probleme au ramas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20% . De exemplu in suburbiile Bosteni si Sodomeni sute de localnici asteapta sa fie pusi in posesie cu terenurile mostenite.
Secretarul Mircea Zuzan spune ca sunt probleme uriase si cu actele eliberate pana acum. Peste 20% dintre ele trebuie refacute din cauza unor erori facute de functionarii Primariei. Cele mai multe dintre ele sunt din cauza transcrierii gresite a numelor pe titlurile de proprietate.
Comisia locala de fond funciar isi reia activitatea cu scopul de a rezolva aceste probleme in cativa ani de zile. Secretarul Primariei spune ca inca mai sunt sute de persoane care abia acum solicita reconstituirea dreptului de proprietate. Pentru toti cei care nu au fost inscrisi pana acum in registre de validare si nu au adeverinte de proprietate, singura sansa de a obtine titlul de proprietate este sa se adreseze instantelor de judecata.
In prezent Primaria Pascani mai are nevoie de peste 720 de hectare de teren pentru rezolvarea tuturor cererilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow