More

  Referendumul pentru familie, conferinţa la Paşcani – VIDEO

  Acţiune de informare civică privind referendumul de pe 7 octombrie pentru modificarea Constituţiei.
  În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 14.00, reprezentanţi ai Coaliţiei Pentru Familie au susţinut o conferinţă de presă în sala de şedinţe a Consiliului Local Paşcani.
  Otilia Istrate, coordonatorul comitetului de iniţiativă cetăţeneasca pe judeţul Iasi,  a explicat că acţiunea are ca scop revizuirea articolului 48, aliniat 1 din Constitutie,  în sensul definirii familiei tradiţionale întemeiată prin „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie” și nu „între soți”, cum prevede în formula actuală.

  Iniţiativa a fost semnată de peste 3 milioane de cetăţeni romani şi nu are nici o legătură cu partidele politice care au susţinut-o prin vot.
  De asemenea preşedintele filialei ieşene a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, Emanuel Buta a precizat că acesta iniţiativa reprezintă mai degrabă o dorinţă de actualizare a limbajului, o revizuire necesară pentru aceste vremuri, „pentru că adevărurile vechi să îşi păstreze înţelesurile în mintea oamenilor”.

  La conferinta de presă a participat şi preotul protopop Pavel Postolachi. El a anunţat că Biserica Ortodoxă sprijină acest referendum pentru apărarea valorilor morale moştenite şi a familiei, la fel cum o fac şi alte culte religioase.

  Organizatorii referendumului pentru familie au făcut apel la tineri şi politicieni să nu boicoteze acesta acţiune civică şi să participe la vot, indiferent de cum vor vota. Ei au precizat că nu militează pentru limitarea sau interzicerea drepturilor minorităţilor ci pentru definirea clară a constituţiei aşa cum au făcut-o şi alte state europene aşa încât copiii să poată fi crescuţi doar în familii formate dintr-un bărbat şi o femeie nu din doi bărbaţi sau două femei. Modificarea trebuie făcută şi în Constituţie nu doar în Codul Civil deoarece este legea fundamentală a statului.
  Referendumul pentru familie ar urma să aibă loc pe data de 7 octombrie. Pentru a fi validat trebuie îndeplinite două condiţii să se prezinte la urne cel puţin 5,6 milioane de romani, adică minim 30% din cei cu drept de vot şi cel puțin 25% dintre voturi să fie valide.

  CONFERINTA DE PRESĂ: DESPRE REFERENDUMUL PENTRU FAMILIA TRADIȚIONALĂ

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ONU spune că închiderea școlilor a dus la „catastrofa unei generații”: Poate submina decenii de progres

  Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat marți că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei...

  Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

  Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale...

  Admiterea la Iaşi: numărul de înscrişi, neaşteptat de mare. Record la trei universități

  O nouă zi de admitere a adus cifre impresionante pentru universităţile ieşene. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”...

  Opinii