More

  Referendumul anti- investiţii, blocat prin neprezentare, de consilierii PSD

  Array

  Încercarea consilierilor PNL de a arunca în haos, din nou, municipiul Paşcani a eşuat. Şedinţa extraordinară convocată astăzi, de la ora 13.00, pentru organizarea unui referendum anti ApaVital, care ar fi dus la pierderea a 13 milioane de euro şi rămânerea fără operator de apă, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. Mai exact consilierii PSD nu au venit la şedinţa convocată de liberali iar primarul municipiului a fost plecat din localitate.
  După ce secretarul Primăriei a constatat că şedinţa nu poate avea loc, liberalii au organizat o conferinţă de presă. Liderul de grup a explicat că ar fi nevoie de un referendum la Paşcani pentru a afla dacă cetăţenii sunt mulţumiţi sau nu de operatorul de apă şi canalizare, la aproape doi ani de când au fost delegate serviciile de apă şi canalizare.
  Totodată Marius Pintilie a criticat consilierii PSD pentru că au refuzat să vină la şedinţă.
  În replică consilierii PSD susţin că demersul liberalilor este politicianist şi nefundamentat, în contextul în care problemele cu operatorul de apă, din punct de vedere contractual, au fost rezolvate, cu câteva excepţii acolo unde sunt facturi restante.
  Mai mult, prin iniţierea acestui referendum Pascaniul este în pericol să piardă investiţiile europene de 13 milioane de euro, din fonduri europene, derulate de ApaVital, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
  Liberalii sunt la a doua încercare de organizare a unui referendum anti ApaVital, prima înainte de alegerile locale iar acum înainte de cele generale. Situaţia dintre cele două momente este mult diferita. În momentul de fata peste 90% dintre păşcăneni nu mai au problele cu operatorul de apă, privind contractarea şi furnizarea. Mai exact, acum sunt încheiate 3374 contracte individuale la case şi alte 288 cu agentii economici. La blocuri, în condomenii sunt 186 de contracte cu reprezentanţii de scară, 27 de contracte cu asociaţiile, 372 de contracte individuale în nume propriu, 272 contracte individuale cu apometrele pe casa scării şi 248 de convenţii individuale. Mai mult operatorul încheie în continuare convenţii individuale acolo unde sunt îndeplinite condiţiile legale şi locatarii doresc facturare individuală. În acelaşi timp conform situaţiei la zi este închisă furnizarea apei doar la câteva scări de bloc, acolo unde sunt datorii vechi sau au renunţat: V11, sc A şi B, C4 sc A şi B, G3, Cămin Tineret şi B4 sc B. Menţionăm că odată cu acesta iniţiativa liberalii nu au venit şi cu soluţii viabile pentru furnizarea apei şi realizarea investiţiilor, în cazul renunţării la ApaVital.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Focar de COVID-19 la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

  Virusul COVID 19 a ajuns si intr-o sectie destinata copiilor de la Spitalul Municipal de Urgente Pascani. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat...

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp