18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Referendumul anti-investiti: Consilierii sunt şantajaţi, cetăţenii dezinformaţi

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ofensiva împotriva investiţiilor şi a păşcănenilor fără apă şi canalizare, declanşată de liberali, continuă.
La sfârşitul acestei săptămâni, scările de bloc au fost împânzite cu o scrisoare semnată chiar de Marius Pintilie, candidatul PNL la Primăria Paşcani, în care se explică „motivele” pentru care a iniţiat un proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum anti- investiţii (anti Apa Vital), chiar în ziua alegerilor locale.
Liderul liberal nu pomeneşte nici un cuvânt despre riscurile devastatoare asupra municipiului Paşcani, de a pierde investiţii gratuite de 13 milioane de euro de la Uniunea Europeana, pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, dacă renunţăm la operatorul ieşean, şi nici despre soluţiile care urmează să fie implementate într-o astfel de situaţie. Mai mult în scrisoare se arată că Apa Vital nu ar fi dat dovadă de înţelegere faţă de locatarii care nu fac parte din asociaţiile de proprietari, pentru a găsi soluţii legale de încheiere a contractelor individuale. În realitate prevederile legale privind modalităţile de contractare în condominii sunt foarte clare. Conform ANRSC în scările de bloc încheierea contractelor individuale este posibilă doar cu montarea de apometre cu citire de la distanţă de către locatari şi pe cheltuiala lor. Aşadar operatorul ieşean nu poate decât să constate îndeplinirea condiţiilor legale şi să apoi să încheie contractele.
Scrisoarea distribuită cetăţenilor a fost insotita şi de un afiş pe care au fost tipărite chipurile celor 19 consilieri păşcăneni cu semnul întrebării în dreptul consilierilor PSD şi a consilierului PNL Dorin Nechifor şi răspunsul DA la cei şapte consilieri PNL care au semnat proiectul pentru organizarea referendumului. Un fel de şantaj la adresa aleşilor locali care au sprijinit şi sprijină în continuare investiţiile în Paşcani, pentru ai determina să voteze cum vrea PNL sau măcar să îi facă de ruşine.
Acţiunea este fără precedent în istoria administrativă a Pascaniului şi la fel de periculoasă ca cea din noiembrie 2014, atunci când, sub presiunea a câteva sute de cetăţeni, consilierii au votat de frică anularea delegării serviciilor de apă şi canalizare urmând ca după luni de zile de convulsii sociale să se revină asupra votului, iar consecintele se simt şi astăzi.

 

afis ref

939326_1002166219863654_2017744261_o
scrisoare 2

raspuns anrsc by orizontul pascani

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI