30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
30 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Referendum la Pascani pentru desfiinţarea sistemului centralizat de încălzire

credius.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
fashiondays.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
answear.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Solicitare inedită la dezbaterile, de astăzi, pe marginea proiectului de buget şi a listei de investiţii ale municipiului Paşcani. Unul dintre cei prezenţi în sală a cerut executivului organizarea unui referendum pentru închiderea sistemului centralizat de încălzire din Paşcani.

Totodată Dumitru Popa a propus ca din subvenţiile la căldură Primăria să acorde ajutoare pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament, celor care sunt branşaţi la RAGCL.
Păşcăneanul a motivat că administraţia locală cheltuie prea mult pentru acordarea de ajutoare de încălzire în timp ce cei care au central de apartament nu beneficiază de astfel de subvenţii.

Mai mult, reţelele reabilitate printr-un credit care încă nu a fost achitat ar trebui modernizate din nou. Primarul Dumitru Pantazi a dat de înţeles că ar fi de acord cu acesta propunere dar a menţionat că nu pot fi acordate subvenţii pentru achiziţionarea de centrale de apartament iar costurile ar fi foarte mari.
În acelasi context, un alt păşcănean a cerut administratiei locale să cuprindă în bugetul de cheltuieli pentru acest an banii necesari şi pentru organizarea unui referendum împotriva societăţii Apa Vital.
Propunerea de renunţare la sistemul centralizat de încălzire vine în contextul în care ţările occidentale renunţa la centralele individuale iar la noi în ţara tot mai multe societăţi şi locatari prefera sistemul centralizat de încălzire.

De exemplu la Iaşi, numai în ultima perioadă, s-au branşat la societatea locale de termie câteva unităţi industriale şi de cazare. La regia de termoficare din Paşcani mai sunt branşate cca 3800 de apartamente din peste 9000.

Preţul de facturare a căldurii la populaţie este de 265 lei pe gigacalorie în timp ce preţul de producţie este de 391,7 lei. Diferenţa este acoperită de subvenţie de la bugetul local, anul trecut fiind plătite regiei cca 1,7 milioane de lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
30 ° C
30.4 °
29.9 °
51 %
2.7kmh
37 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI