25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Referendum la Pascani pentru desfiinţarea sistemului centralizat de încălzire

Solicitare inedită la dezbaterile, de astăzi, pe marginea proiectului de buget şi a listei de investiţii ale municipiului Paşcani. Unul dintre cei prezenţi în sală a cerut executivului organizarea unui referendum pentru închiderea sistemului centralizat de încălzire din Paşcani.

Totodată Dumitru Popa a propus ca din subvenţiile la căldură Primăria să acorde ajutoare pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament, celor care sunt branşaţi la RAGCL.
Păşcăneanul a motivat că administraţia locală cheltuie prea mult pentru acordarea de ajutoare de încălzire în timp ce cei care au central de apartament nu beneficiază de astfel de subvenţii.

Mai mult, reţelele reabilitate printr-un credit care încă nu a fost achitat ar trebui modernizate din nou. Primarul Dumitru Pantazi a dat de înţeles că ar fi de acord cu acesta propunere dar a menţionat că nu pot fi acordate subvenţii pentru achiziţionarea de centrale de apartament iar costurile ar fi foarte mari.
În acelasi context, un alt păşcănean a cerut administratiei locale să cuprindă în bugetul de cheltuieli pentru acest an banii necesari şi pentru organizarea unui referendum împotriva societăţii Apa Vital.
Propunerea de renunţare la sistemul centralizat de încălzire vine în contextul în care ţările occidentale renunţa la centralele individuale iar la noi în ţara tot mai multe societăţi şi locatari prefera sistemul centralizat de încălzire.

De exemplu la Iaşi, numai în ultima perioadă, s-au branşat la societatea locale de termie câteva unităţi industriale şi de cazare. La regia de termoficare din Paşcani mai sunt branşate cca 3800 de apartamente din peste 9000.

Preţul de facturare a căldurii la populaţie este de 265 lei pe gigacalorie în timp ce preţul de producţie este de 391,7 lei. Diferenţa este acoperită de subvenţie de la bugetul local, anul trecut fiind plătite regiei cca 1,7 milioane de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow