12.5 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

REFERENDUM PENTRU APA. Pascanenii sunt invitati sa hotarasca intre operatorul iesean si cel pascanean – VIDEO

Pascanenii sunt invitati la referendum pentru a hotara daca serviciile de apa si canalizare raman in exploatarea operatorului iesean sau se intorc la Prest Serv Apa Pascani . Decizia a fost luata in aceast seara de consilierii PSD, in cadrul unei sedinte de urgenta. Consultarea publica va avea loc in urmatoarele luni de zile.

referendum

Propunerea consilierilor PSD va fi supusa aprobarii Consiliului Local Pascani cel mai probabil in sedinta de la sfarsitul acestei luni. Primarul Dumitru Pantazi a anuntat ca prin acesta decizie consilierii PSD vor sa tina cont de vointa cetatenilor in ceea ce priveste serviciile de apa si canalizare si ca ii pare rau ca nu a organziat o astfel de consultare publica inainte votarii delegarii serviciilor. El a spus ca a cerut consilierilor PSD sa voteze pentru referendum dupa ce Curtea de Conturi a atras atentia ca datoriile operatorului pascanean catre Primarie si regia de termoficare de aproape 4,5 milioane de lei, trebuie recuperate.
referendum1

In acelasi context parlamentarii pascaneni au anuntat ca vor face demersurile necesare pentru ca Pascaniul sa gaseasca solutii de finantare pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare, in locul celor 13 milioane de euro, bani pe care urmau sa ii investeasca Apa vital la Pascani, de la Uniunea Europeana. Senatorul Constantinescu a anuntat ca are in vedere modificarea master planului judetean si reinfiintarea asociatiei locale de apa si canalizare, din care sa faca parte si comunele invecinate.
Cel mai nemultumit de acesta decizie a fost deputatul Neculai Ratoi cel care a promis omaneilor ca cele doua hotarari vor fi anulate pana in alegerile locale. El a cerut ca macar sa fie stabilita data referendumului, in cateva zile, de frica sa nu piarda voturi la alegerile de duminica. Mai mult el s-a antepronuntat in legatura cu rezultatul votului apreciind ca majoritatea pascanenilor vor vota impotriva Apa Vital.
Mentionam ca in acest timp la Prest Serv Apa Pascani pregateste organziarea unui concurs pentru schimbarea directoriului . Pana acum s-au inscris deja doi candidati.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow