26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Refedendumul anti ApaVital, respins din nou. Liberalii recunosc că, indiferent de rezultat, nu ar fi renunţat la serviciile operatorului ieşean

- Advertisement -

Legislativul păşcănean a respins din nou propunerea de organziare a unui referendum pentru renunţarea la operatorul ieşean Apavital şi ieşirea din asociaţia judeţeană ARSACIS. Proiectul de hotărâre a revenit pe ordinea de zi la iniţiative consilierilor liberali, cu câteva luni de zile înainte de începerea investiţiilor, 13 milioane de euro din fonduri europene pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
Documentul a fost respins cu 10 voturi împotriva şi doar şapte voturi pentru. Au lipsist de la vot doi dintre iniţiatori, consilierii Marius Pintilie şi Cătălin Conache.
Iniţiatorii proiectului au admis că o parte din păşcăneni sunt mulţumiţi de serviciile oferite de Apavital şi că municipiul Paşcani are nevoie de investiţii. Din acest motiv au încercat să îi convingă pe consilierii PSD să voteze pentru organziarea unui referendum ca un instrument de măsurare a gradului de mulţumire pentru aceste servicii în rândul păşcănenilor nu cu obligaţia ca un eventual răspuns negativ să fie pus în practică. Altfel spus liberalii ar avea nevoie de acest referendum că o confirmare a acţiunilor anti ApaVital din ultimii ani de zile şi ca un instrument de presiune sau negociere împotriva operatorului ieşean, nu pentru a merge până la capăt, cu asumarea efectelor devastatoare şi anume anularea contractului de delegare şi renunţarea la ARSACIS.

În replică viceprimarul muncipiului a precizat că acest demers este inutil şi neserios şi le-a recomandat liberalilor să facă un sondaj de opinie, nu un referendum din banii lor nu din bugetul local, dacă intenţia lor este doar de a afla dacă păşcănenii sunt mulţumiţi sau nu de Apavital.

În acelaşi context consilierul PSD VAsile Haldan a spus că este mulţumit de serviciile ApaVital şi problemele punctuale care apar trebuie rezolvate.

Menţionăm că un astfel de demers a avut loc şi înainte de alegerile locale, respins prin vot de majoritatea Consiliului Local. Proiectul dezbătut astăzi a fost depus din nou de liberali în toamna anului trecut dar în şedinţă extraordinară convocată atunci nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow