11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Speranta pentru o pensie de handicap

Peste 40 de persoane au venit astazi la Comisia de Handicap din Pascani, bolnavi veniti si din comunele din imprejurimi care spera la o pensie de handicap. Dupa mai bine de trei ore, de consultat si analizat dosarele, comisia de la Iasi a dat aviz catorva dosare. Pascanenii emotioanti, care au trecut de comisie, vor afla gradul de care sufera in cateva saptamani.

COMISIE DE HANDICAP

Astazi, de la ora 10.00, la Primaria Pascani, a venit din nou Comisia pentru evaluarea persoanelor cu handicap. Aproximativ 40 de persoane din Pascani, suburbii si comunele limitrofe au venit pentru a fi evaluate.

Comisia este formata din medici si psihologi din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si vine o data pe luna la Pascani. Printre cei evaluati s-a aflat si nea Gheorghita din oras, care sufera de diabet si alte boli cronice. Cu lacrimi in ochi a iesit din sala si in cateva saptamani trebuie sa se prezinte la Iasi sa afle gradul de handicap care i-a fost dat.

Vasile Cardas de la Compartimentul de Asistenta Medicala din cadrul Primariei Pascani a spus ca majoritatea celor care vin sufera de boli, in stare avansata si ca primesc avizul mult asteptat.

Pensia de handicap acordata este pe o perioada de 6 sau 12 luni, pana la urmatoarea examinare a comisiei formata din medici, asistenti sociali si psihiatri.

Cei din comisia de la Iasi verifica dosarul format din anchete sociale, referate si scrisori medicale, dar si investigatiile paraclinice facute de specialisti.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow