18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Reducerea TVA micşorează preţul căldurii doar la societăţi, instituţii şi partide

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Reducerea TVA-ului, de la 24 la 20 la sută aduce beneficii la căldură, doar agenţilor economici nu şi populaţiei. Astfel preţul la gigacalorie scade cu câţiva lei şi aici sunt incluse şcolile, instituţiile aflate în subordinea Primăriei Paşcani şi câteva societăţi care mai primesc căldură de la Regia din oraş.

Veste bună pentru societăţile comerciale din Paşcani. De reducerea TVA-ului la căldură vor beneficia doar ele iar pentru populaţie se va menţine preţul stabilit de ANRSC de 391.75 lei. Este vorba de o reducere de 12,65 lei. Aici sunt incluse şcolile, grădiniţele, sediul AJOFM, pardidele politice şi câteva SRL-uri care primesc căldură de la RAGCL Paşcani.

Abonaţii, cele aproximativ 3.700 de apartamente din oraş, vor plăti în continuare preţul de 391,75 lei pe gigacalorie. Ei au însă avantajul că administraţia locală suportă o parte din cheltuiala, ca subvenţie, conform unei Hotărâri de Consiliu Local. Astfel populaţia plăteşte pentru o gigacalorie 200 de lei.

În anul 2015, Regia a încasat de la bugetul Primăriei 1,7 mil de lei subvenţie pentru căldură iar pentru acest an este prognozată suma de 1,5 milioane de lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI