18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Redevenţa la apa este tot mai mică. Apa Vital: Facturile au fost greşite, facem investiţii pentru a acoperi diferenţa. Pretenţiile consilierilor duc la majorarea preţului

  Ultimele știri

  Telenovela redevenţei pentru apă şi canalizare continua la Paşcani. În emisiunea “Pusul Zilei” difuzată aseară de BIT TV, reprezentanţii ARSACIS şi APA Vital au arătat ca operatorul ieşean vrea să achite acesta datorie dar nu a putut să o facă pentru că facturile ar fi greşite. Asta după ce reprezentanţii administraţiei locale au informat Consiliul Local că Apa Vital refuza să plătească o primă factură de peste 900 000 lei motiv pentru care unii consilieri au cerut ieşirea din asociaţie, deoarece ar fi fost păcăliţi.
  Mai mult cei doi invitaţi susţin că factura emisă de Primărie este greşită şi că a fost emisă pe data de 17 decembrie o nouă factura de de 730 996 lei dar şi aceasta ar fi fost refuzată la plata tot din cauza unor greşeli.
  Suma reală datorată municipiului ar fi scăzut la sub 500.000 lei susţin cei doi directori, aproape un sfert din cât au solicitat şi aprobat consilierii pentru achitarea ratei anuale la creditul de la Banca Europeană de Investiţii.
  Motivele sunt de-a dreptul halucinante. Pascaniul ar fi refuzat să predea o serie de bunuri iar listele finale ar fi fost semnate abia acum câteva zile. De exemplu au fost păstrate la Paşcani două autoturisme de teren noi, marca Dacia Duster, folosite acum de directorii de la PSA şi de la societatea de salubritate.
  Sunt şi alte bunuri care nu au fost predate noului operator de apă şi canalizare dar şi terenuri care ar fi fost preluate de fosta conducere.
  Primăria Paşcani recunoaşte că prima factură pentru redevenţa a fost greşită dar din cauza celor de la Iaşi. Mai mult administraţia locală a calculat penalităţi de peste 123.000 lei. De asemenea administratorul public, Gică Zanet, susţine că nu a primit refuzul Apa Vital pentru plata facturii rectificate.
  Tot în emisiunea de ieri directorii de la apă au spus că nu renunţa la procesul cu Primăria Paşcani privind plata redevenţei şi pretenţiile de majorare a acestei taxe de folosinţă a bunurilor preluate de la Prest Serv Apa nu au fost aprobate de ceilalţi primari din judeţ.
  Mai mult preţul apei ar urma să crească doar pentru Paşcani, cu cel puţin un leu pe metru pătrat, ca să acopere redevenţa sau dacă ea va fi calculată în funcţie de valoarea amortizării bunurilor.
  Ei au precizat că vor achita redevenţa calculată corect de municipalitate iar de restul sumei până la 1,8 milioane de lei vor face investiţii la Paşcani.
  Menţionăm că acesta problemă a fost discutată în şedinţă extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute. Consilierii au fost convocaţi pentru a respinge plângerea prealabilă formulată de ARSACIS, prin care asociaţia a cerut anularea hotărârii de calculare a redevenţei în echivalent cu rată la BEI, de 1,8 milioane de lei anual, până în 2026 şi să se ţină cont de formula de calcul din contractul de delegare – plata în funcţie de consumul de apă raportat la valoarea bunurilor de retur.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet