More

  Recordul de cazuri de coronavirus văzut prin ochii unui medic din prima linie: O urmare a comportamentului unei părți a populației, care a uitat de tot ceea ce înseamnă măsuri de protecție

  Numărul record de cazuri de infecții cu coronavirus, înregistrat ieri de România – 555, cel mai mare de la debutul epidemiei – este „o urmare a comportamentului unei părți a populației, care a uitat de tot ceea ce înseamnă măsuri de protecție”, afirmă medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, spital dedicat 100% COVID-19 în această perioadă, într-un interviu acordat HotNews.ro. Carmen Dorobăț nu uită nici faptul că „de partea cealaltă există acele opinii care sunt deosebit de active pe rețelele de socializare, care neagă existența virusului sau care îl aseamănă cu o ‘simplă răceală’ „.

  Info pe scurt:

  • Faptul că o parte a populației a uitat „de tot ceea ce înseamnă măsuri de protecție” este principala cauză a exploziei de cazuri, afirmă Carmen Dorobăț.
  • La acest lucru se adaugă dezinformările și teoriile conspirației care circulă pe seama virusului, în special pe rețelele de socializare. „Noi, medicii, nu mai avem și timpul necesar pentru a fi atât de activi pe rețelele de socializare și a contracara acest val de opinii contra respectării regulilor.”
  • Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași crede că numărul infectărilor nu are cum să scadă în perioada următoare, mai ales că suntem în plin sezon al vacanțelor, în care lumea călătorește mult.
  • Carmen Dorobăț mai spune că este norocoasă și că, în spitalul pe care îl conduce, niciun pacient infectat nu a cerut să fie externat după decizia Curții Constituționale, care a decis că pacienții cu coronavirus nu pot fi internați decât dacă doresc acest lucru.
  • Carmen Dorobăț face apel la români să respecte măsurile de protecție și subliniază că „Nu poți să numești purtarea unei măști o afectare a libertății tale.”

  citeste continuarea pe hotnews

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-a decis: Purtarea măştii, inclusiv pe stradă, obligatorie în Iaşi până pe 31 august

  Întrunit astăzi, 14 august 2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat evaluarea făcută...

  Beneficiile puțin știute ale pudrei de cacao

  Cacao a fost prima dată folosită de civilizația Maya din America Centrală. Arborele de cacao a fost introdus în Europa de spanioli, în secolul...

  Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și superstiții de Sfânta Maria

  Cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august. Află ce tradiții și...

  Opinii