18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Recomandarile politistilor pentru vacanta elevilor

La data de 17 iunie 2015, între orele 10.00 – 12.00, în baza planului de acţiune „Programul cadru de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor în judeţul Iaşi” şi a campaniilor iniţiate la nivelul I.P.J. Iaşi: „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor”, „ TU Acum nu te afli Acasă”, ”Şi tu poţi deveni poliţist”, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie au organizat o întalnire cu elevii în cele 5 unităţi de învăţământ de pe raza de competenţă, unde au desfăşurat activităţi preventive cu elevii, tema principală fiind prevenirea delincvenţei juvenile.
Scopul acestei acţiuni a fost conştientizarea elevilor cu privire la pericolele la care se expun, oferirea unor informaţii corecte privind modul de relaţionare cu persoanele străine, modalităţi de rezolvare a conflictelor interpersonale, prezentarea aspectelor ce vizează siguranţa personală, atât la şcoală, cât şi acasă prin transmiterea de informaţii care vizează protecţia lor şi a bunurilor personale.
Au fost purtate discuţii privitoare la cauzele şi factorii determinanţi ai delicvenţei juvenile şi
urmările săvârşirii unor fapte penale sau contravenţionale, modul de comportare în vacanţa de vară pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Au fost distribuite elevilor 450 de pliante pe linia prevenirii furturilor bunurilor personale din locuinţe, auto, din buzunare sau de biciclete.
La activitate au fost prezenţi 275 elevi si 12 cadre didactice.
COMUNICAT DE PRESA IPJ IASI

Alte articole