10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Recomandarile politistilor pentru siguranta traficului rutier pe timp de iarna

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specific anotimpului rece, Poliţia Rutieră Ieşeană recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi sărespecte următoarele reguli de conduită preventivă:
~ Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
~ Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
~ Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
~ De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră olopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.
~ Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.
~ Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
~ Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.
~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.
~ În zilele cuninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.
~ Ţineţi cont defaptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşinape care o conduceţi şi cea din faţă!

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow