2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Recomandarile politistilor pentru prevenirea furturilor de biciclete

Pentru prevenirea furturilor de biciclete, polițiștii de prevenire a criminalității vă recomandă:

  • Alegeți un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte sau tăiate cu uşurinţă.
  • Pe stradă, parcați bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni; hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.
  • Manifestați atenţie atunci când observați în scara blocului persoane necunoscute.
  • Reţineți semnalmentele lor şi dacă aveți suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizați imediat poliţia;
  • Chiar dacă stați la casă şi aveți curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestimați pe infractori!
  • În cazul în care vă aflaţi în situaţia de a depozita bicicleta în scara blocului, trebuie să aveţi în vedere modalitatea de asigurare a acesteia. Astfel, bicicleta trebuie asigurată de un corp solid care să nu poată fi smuls sau tăiat cu uşurinţă. Este indicat să verificaţi periodic bicicleta şi sistemele de asigurare a acesteia pentru a nu oferi posibilitatea hoţilor de a o sustrage.

Foarte important!

În situația în care ați fost victima unei infracțiuni de furt de bicicletă, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112.

DE LA ACELAȘI AUTOR