26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI PENTRU ȘOFERI

- Advertisement -

RECOMANDĂRILE POLIŢIEI IEŞENE

Având în vedere atenţionarea cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la vânt puternic care spulberă zăpada (în zonele în care a nins), amintim conducătorilor auto că, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii!

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.125 de lei și 2.500 de lei). În afară de sancționarea cu amendă, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Poliţia ieşeană recomandă conducătorilor auto să se intereseze de blocajele existente în trafic înainte de a pleca la drum şi să echipeze autovehiculele corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers, să nu frâneze sau să vireze brusc, să utilizeze, cu precădere, frâna de motor şi să folosească corespunzător sistemul de iluminare.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Poliția Ieşeană atrage atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor poliţiş tilor aflați în trafic.

Drum bun!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow