32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Sărbători de iarnă în siguranţă. Poliţia vine cu recomandări pentru prevenire

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întodeauna în atenţia infractorilor, care concep cele mai ingenioase modalităţi de a le însui, indiferent dacă acestea se află într-un magazin, depozit sau în circulaţie. Orice veriga slabă în depozitarea, manipularea sau paza acestor valori va fi speculată de răufăcători în săvârşirea unei infracţiuni. Contrar tuturor evidenţelor, din motive greu de înţeles, mulţi deţinători de bunuri ignoră cele mai elementare norme de autoprotecţie, devenind astfel victime sigure.

Sărbători de iarnă în siguranţă. Poliţia vine cu recomandări pentru prevenire furturilor din magazin, locuinţa sau maşină, iar dacă suntem şoferi să fim atenţi la drum, să adaptăm viteză la condiţiile meteo şi mai ales să fim atenti la pietonii de pe marginea drumului.

Şeful Poliţiei Locale din Paşcani, Vasile Avasiloaei spune că pentru a preveni şi să petrecem sărbătorile de iarnă în linişte trebuie să fim atenţi la falşii colindători şi vânzătorii de chilipiruri, să nu lăsăm copiii nesupravegheaţi, să fim atenţi la poşetă şi telefon, să nu lăsăm bunuri la vedere, să evităm conflictele şi mai ales să nu exagerăm cu alcoolul.

Şi reprezentanţii de la Inspectoratul de Poliţiei Iaşi vin cu câteva recomandări pentru prevenirea evenimentelor rutiere în perioada sărbătorilor de iarnă. Prudență la volan, calm şi răbdare mai ales în această perioadă când traficul este aglomerat în zonele de pieţe şi supermarkeuri şi să afim atenţi la colindătorii care se deplasează pe drumul public.

Trebuie să ştiţi că pietonii circulă pe partea stânga a drumului, în direcţia de deplasare. Dacă este vorba de un grup organizat, cum ar fi un grup de colindători, circulaţia se face pe partea dreapta a drumului în direcţia de mers. Grupul trebuie să aibă o sursă de lumina de culoare albă sau roşie care să fie vizibilă pentru ceilalţi participanţi la trafic şi să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.

De asemenea, nu uitaţi să reduceţi viteză în apropierea trecerilor de pietoni pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să acordaţi prioritate de trecere pietonilor care au acest drept

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow