18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Recomandari pentru pelerinii care vin cu trenul la Sfanta Parascheva de la Iasi

Având în vedere numărul mare de pelerini care vin în municipiul Iaşi cu trenul, pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Parascheva,  poliţiştii de la Transporturi transmit câteva recomandări pentru a preveni victimizarea în perioada călătoriei cu trenul, mai ales când aceasta se efectuează noaptea.

 Plecarea într-o călătorie începe cu făcutul bagajelor: încercaţi să aveţi un număr cât mai mic de genţi pentru a le puteasupraveghea cât mai bine.

 Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scaravagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare! Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri!

Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte dedumneavoastră „din greşeală” – în timpul acesta, persoana respectivă văpoate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape!

 

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare,puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

 

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

 

Nu încredinţaţi bunurile personale şibagajele unor persoane necunoscute!

 

La plata legitimaţiilor de călătorie, nuexpuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

 

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia Transporturidin staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

 

Vă dorim o călătorie plăcută!

IPJ IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI