24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Recital de poezie eminesciană pe străzile Pașcaniului

horacredit.ro/
credius.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
answear.ro
elefant.ro

Ultimele știri

„Poezia în stradă”. Acesta a fost numele evenimentului dat astăzi de către organizatori. Elevii, de la cei mici până în ultimul an de gimnaziu, au străbătut oraşul timp în care au recitat poezii. Ba mai mult, aceştia aveau şi pancarte unde erau scrise diferite mesaje şi strofe din poeziile îndrăgite de români. Totul în amintirea poetului Mihai Eminescu, care în urmă cu 166 s-a născut şi a lăsat în urmă lui mii de strofe şi articole.

eminescu pe strada

Elevi de la şcoli din Municipiu au făcut astăzi un gest pe care mulţi nu îl vor uită prea uşor. Înarmaţi cu pliante despre viaţa poetului Mihai Eminescu dar şi cu pancarte de unde nu  lipseau mesaje precum „Poezia vindecă” sau date din viaţa scriitorului şi portrete ale acestuia, şcolarii au mers prin oraş pentru a aminti de naşterea marelui poet. Mai mult, ei au recitat şi poezii. – vezi video în cadrul știrilor INFOBIT.

Evenimentul este la a douA ediţie. În anul 2013 păşcăneanca Valentina Becart a mers prin oraş cu elevi de liceu şi au recitat poezii ale lui Eminescu, trecătorilor.

Aceste eleve, în clasa a VI a la Liceul Teoretic „Miron Costin” spun că au devorta opera eminesciană şi că participarea lor la activitatea de astăzi este ca să aducă în atenţia oamenilor una dintre cele mai importante personalităţi a României. Ele au învăţat, din plăcere, şi poezii ale scriitorului. De pe lista lor nu lipsesc – Luceafărul, Glosa, Atât de fragedă, Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie sau Sară pe deal.

Păşcănenii aflaţi pe stradă în această după amiază au rămas impresionaţi de gestul făcut de elevi şi profesori. Ei spun că aşa trebuie făcut de fiecare dată când este celebrat un poet sau scriitor român.

Organizatorii evenimentului sunt Valentina Becart, coordonatoarea Cenaclul literar-artistic „Vasile Alecsandri”, Paşcani, alături de profesoarul Carmen Pasat de la Liceul Teoretic „Miron Costin” şi Ionela Boariu, profesor de istorie la Şcoala din Gâștești împreună cu elevi, părinţi sau bunicii.

Amintim că pe 15 ianuarie 2016 se sărbătoresc 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, zi declarată şi Ziua Culturii Naţionale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI