10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Recital de poezie, cantece si filme la Biblioteca Municipală din Pașcani, la Casa de Cultură din Tg Frumos și la Muzeul Viei și Vinului din Hîrlau

- Advertisement -

Ziua de 15 ianuarie, aleasa ca Zi a Culturii Nationale, reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Astazi, in institutii de cultura si unitati de invatamnt din judetul Iasi au avut loc numeroase evenimente pentru a-l celebra pe mare poet.

Momente de colectie la Biblioteca Municipala din Pascani cu ocazia sarbatoririi a 164 de ani de la nasterea poetului roman Mihai Eminescu. Scriitorul Leonard Gavriliu a recitat cele mai frumoase poezii din opera eminesciana in prezenta a catorva zeci de persoane. In acelasi context, corul Bisericii “Sfintii Voievozi” din Pascani a sustinut un concert de muzica folk si a fost amenajata o expozitie cu cele mai importante lucrari ale autorului.

leonard gavriliu

Si la Targu Frumos au avut loc astazi manifestari in cinstea poetului Mihai Eminescu. Au participat mai multi oameni de cultura, printre care Emilian Marcu, Horia Zilieru, Constantin Parascan si membrii Cenaclului “Garabet Ibraileanu”. Au fost facute prezentari de carte, un program artistic sustinut de elevii din oras si doua expozitii: una de medalii, insigne si documente rare si una din carti eminesciene. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura din oras.

hirlau

La Muzeul Viei si Vinului din Hirlau, elevi si profesori de la scolile din localitate, au organizat un frumos eveniment pentru a-l omagia pe marele poet. Nascut la 15 ianuarie, zi in care se sarbatoreste si Ziua Nationala a Culturii, organizatorii au prezentat participantilor viata poetului, iar cele mai frumoase poezii de dragoste au fost recitate. Nici cantecele nu au lipsit sau corespondenta dintre Mihai Eminescu si Veronica Micle, puse in scena de catre elevii scolii. Materialul video poate fi vizionat pe www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow