More

  Recepţie amânată la groapa de gunoi închisă

  Array

  Primăria Paşcani a refuzat să semneze recepţia lucrărilor de sigilare a gropii de gunoi de la Valea Seacă. Asta deoarece staţia de ardere a gazului rezultat nu a fost încă conectată la reţeaua electrică iar pompele de evacuare a lichidelor acumulate nu au fost cumpărate. La faţa locului s-au prezentat astăzi atât reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene cât şi constructorii şi inspectorii de la Protecţia Mediului. Semnarea documentelor a fost amânată după rezolvarea problemelor constatate.

  Responsabil de acesta situaţie este chiar Consiliul Judeţean Iaşi, instituţie care a gestionat un proiect din fonduri europene pentru închiderea depozitelor din Paşcani, TÂrgu Frumos, Hârlău şi Tomeşti. Deşi a organizat o licitaţie nici o societate nu s-a arătat interesată de realizarea ultimilor investiţii din cauza sumelor pre amici.

  Primăria Paşcani în calitate de beneficiar va monitoriza zona respectivă timp de 30 de ani de zile. Periodic trebuie luate probe din sol şi apă pentru a se vedea dacă au fost contaminate cu scurgerile din groapă de gunoi sigilată. În momentul de faţă societatea locală de salubritate transporta şi depozitează gunoaiele la groapa ecologică de la Tutora Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet