17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Recensământul a fost prelungit până la finalul lunii iulie. Pășcănenii pot cere ajutor la Primărie

Termenul limită pentru recenzare a fost prelungit din nou. Cetățenii care nu au răspuns încă la chestionarul unic mai au timp până pe 31 iulie. Măsura a fost luată la nivel central din cauza gradului de recenzare scăzut din unele localități.

În municipiul Pașcani, la data de 20 iulie, 88% din populația PaȘcaniului și suburbii a participat la recensământ, adică circa 25.000 de persoane.

Primarul, Marius Pintilie, a făcut un apel către cetățeni de a se recenza, iar cei care au nevoie de ajutor pot veni la Primărie unde vor lua legătură cu un recenzor.

Edilul a precizat că în funcție de numărul populației se acordă bani pentru bugetele locale și că ar fi bine ca toată lumea să participe la acest proces.

Recensământul nu este o acţiune voluntară ci reglementată la nivel naţional şi European. Cei care refuză să răspundă, pot să fie amendaţi cu sume de până la 3.000 de lei.

Românii pot verifică dacă chestionarul de autorecenzare este valid prin solicitarea dovezii de autorecenzare, prin simplă introducere a CNP-ului pe site-ul dedicat.

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) este primul recensământ din România organizat integral în format digital.

Întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow