21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Recensământul a fost din nou prelungit, până la 31 iulie, în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat

Recensământul s-a prelungit, din nou, până pe 31 iulie. Potrivit celor de la statistică, măsura este valabilă doar în localitățile în care nu s-a terminat recenzarea.

Lipsa de recenzori este o problemă uriașă în mai multe județe, dar și reticența populației. Dacă oamenii nu completează formularul, localitățile în care stau primesc mai puțini bani pentru investiții și proiecte.

Fondurile europene se acordă în funcție de numărul persoanelor dintr-un județ sau localitate.

Bărbat: Singur nu știu, iar acasă nu a venit nimeni.

Reporter: Aveți CNP-urile tuturor persoanelor din gospodărie?

BărbatDa.

În județul Cluj, oamenii care nu au completat singuri formularele sau recenzorii nu au ajuns încă pe la ei se prezintă la punctele fixe. Până acum 82 la sută dintre persoanele care se estimează că au reședința în județ au fost recenzate. Însă, de când a început recensământul au existat mai multe dificultăți în teritoriu.

Mariana Negrilă, director executiv Direcția Județeană de StatisticăAm avut probleme cu lipsa recenzorilor, fluctuația mare a recenzorilor. Au început să lucreze în sector, după care au renunțat, pentru că mare parte din populație nu a fost dispusă să deschidă ușa și să răspundă recenzorilor. Sectoarele sunt mari. Aveau un număr de 5-600 de locuințe de recenzat. Și nici plata la nivel de chestionar nu a fost foarte motivantă.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow