24.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Recalificarea, șansa șomerilor

In vremuri de criza, cine isi pierde slujba, dar nu se lasa infrant de ganduri negre, se reprofileaza si o ia de la capat. Tot mai multe persoane de varsta a doua se inscriu la cursuri de calificare. Cursurile sunt gratuite pentru someri si contracost pentru persoanele interesate.

cursuri de formare

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi ii anunta pe cei doritori de a-si completa calificarile in munca, ca pot face acest lucru participand la unul din cele 26 de cursuri de formare ce vor incepe odata cu ziua de 8 octombrie 2014.

Doua cursuri sunt pentru absolventii de studii superioare – de fomator si manager de proiect. Pentru absolventii de liceu sunt disponibile trei cursuri, de contabil, inspector de resurse umane si receptioner de hotel.

Ceva mai multe locuri sunt disponibile pentru cei care au terminat 10 clase, adica 8 si pentru cei care au doar scoala generala ca studii absolvite, respectiv 13 locuri la un curs de formare.

Durata acestor cursuri pleaca de la o luna pentru cele de manager de proiect si poate ajunge si la 5 luni pentru cele de sudor, electrician sau bucatar. Nivelul cursurilor variaza si el, unele fiind de calificare sau initiere, in timp ce la alte cursuri este vorba de perfectionare sau specializare.

Doritorii trebuie sa se adreseze AJOFM pentru a vedea exact care sunt conditiile in care se pot inscrie si pot urma aceste cursuri. De mentionat ar fi ca aceste cursuri sunt gratuite pentru persoanele înscrise în baza de date a AJOFM Iasi si contracost pentru persoanele interesate.

Mai multe date aici

Informatiile video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow