24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Realizare importantă pentru Școala din Muncelul de Sus

Realizare importantă pentru Școala din Muncelul de Sus

Lecțiile de chimie, fizică și chiar matematică au fost altfel în această săptămână la o școală din apropiere de Pașcani. Zeci de elevi au participat la ore prin intermediul unei table interactive cu voluntari de la București. Cei implicați spun că orele au fost mult mai frumoase și chiar ușoare, mai ales că totul a prin joc.

Realizare importantă pentru Școala din Muncelul de Sus, comuna Mogoșești Siret. Unitatea de învățământ a primit echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. Pe parcursul acestei săptămâni, ei au învățat altfel formulele chimice sau ecuațiile de la matematică.

Pentru a putea beneficia de astfel de lecții,  profesorii de matematică și T.I.C. au beneficiat de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect. Elevii s-au arătat mai mult decât încântați de noile metode de a învăța materiile fixe.

Şcoala Gimnazială Muncelul de Sus este încrisă pe platforma eTwinning ce facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi. Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine.

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow