More

  Reacțiile călătorilor după majorarea prețului biletelor de autobuz: Ați mâncat covrigul copiilor! VIDEO

  Array

  Val de nemultumiri din partea navetistilor din suburbiile orasului. De la inceputul lunii decembrie, acestia sunt nevoiti sa scoata din buzunar 5 lei pentru un traseu dus – intors, asta dupa ce majoritatea consilierilor locali au votat scumpirea biletelor pentru transportul public in comun din Municipiul Pascani. Efectul scumpirii biletelor a fost resimtit imediat de cei care fac naveta la serviciu sau la scoala.

  navetisti 1

  Astazi la amiaza, 10 decembrie, una din statiile de autobuz din Pascani era plina de navetisti – elevi, muncitori sau pensionari, care stateau si asteptau cursa si se scormoneau in buzunare pentru a scoate 2 lei si 50 de bani sa-si plateasca calatoria pana acasa.

  navetisti 2

  Cetatenii sunt foarte nemultumiti de votul alesilor locali. Mai mult, o fetita de 8 ani a povestit ca in urma acestei majorari a ramas fara bani de buzunar. Ea a spus ca primeste de la parinti 5 lei pe zi, din care 4 lei erau cheltuiti pana acum pentru biletele de autobuz, iar restul pentru a-si cumpara un covrig. Acum, toti banii se duc pentru plata transportului pana la scoala si inapoi.

   

  navetisti 3

  Aceleasi nemultumiri le regasim in randul tuturor navetistilor si asta deoarece ultima majorare de pret a biletelor de calatorie este greu de suportat. Reporterii TV BIT au stat de vorba cu ei in cursa de la ora 12.00 pe traseul Pascani – Sodomeni si inapoi.

  navetisti 4

  Prezenta jurnalistilor in autobuz a dus la cresterea incasarilor pentru RAGCL pe acesta cursa. Calatorii au povestit ca de obicei soferul autobuzului nu le da bilet in schimbul banilor primiti.
  Astazi, toata lumea a primit bilete de calatorie.

  navestisti 5

  Edilul pascanenan sustine ca majorarea pretului la transportul in comun era neaparat necesara din cauza cresterii preturilor la combustibil. El a mai spus ca familiile cu probleme sociale ar putea beneficia de subventii pentru transportul in comun sau chiar ajutoare sociale, si a facut apel la cei in cauza sa depuna cate o cerere la Primarie.


  ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI