17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Reactii vehemente impotriva eutanasierii cainilor care nu sunt adoptati. Primarul Pintilie, atentionat sa construiasca un padoc, asa cum a promis in campania electorala

Anuntul noului edil al municipiului Pascani conform caruia cca 300 de cainii fara stapan ar urma sa fie eutanasiati, daca nu vor fi adoptati, a starnit reactii vehemente in randul pascanenilor, mai ales pe retelele de socializare.

Organizatia USR Pascani a cerut public primarului Marius Pintilie sa construiasca un padoc pentru ingrijirea cainilor comunitari, asa cum a promis in campania electroala si au aratat ca eutanasiera animalelor este o solutie barbara si groteasca.

„Zilele trecute primarul orașului Pașcani, Marius Pintilie, a declarat într-o conferință de presă, alături de viceprimarul Cristian Rățoi, că administrația locală a găsit o soluție la problema câinilor maidanezi și a celor aproximativ 300 de patrupede aflate în padocul unei asociații de profil. Cum? Prin eutanasiere. Această așa-zisă soluție, barbară și grotească de altfel, e demnă de festivalul șocant din Yulin, China, în care câinii sunt masacrați pentru plăcerile unora. De ce dorește domnul Pintilie eutanasierea acestor câini? Deoarece ar fi o povară pentru administrația locală. Îi reamintim actualului primar că a făcut o promisiune în campanie către cetățenii orașului Pașcani și anume faptul că se va construi un padoc care să rezolve problema câinilor comunitari. Acest lucru se regăsește și în programul politic local al PNL. Ce s-a întâmplat cu acestă promisiune nu știm, însă suntem curioși să aflăm, deoarece se pare că în campania electorală la alegerile locale nu ar fi fost o povară ca administrația PNL să suporte un eventual cost cu funcționarea padocului, ba chiar cu construirea unuia nou. Pe această cale noi, Alianța USR-PLUS Pașcani, solicităm atât primarului Marius Pintilie cât și viceprimarului Cristian Rățoi să găsească o altă soluție mai omenească la această problemă, alta decât eutanasierea unor necuvântătoare care au avut nenorocul să ajungă pe străzile orașului.”

De asemenea reprezentantii USR Pascani sustin ca pentru rezolvarea acestei probleme ar trebui implicate si asociatiile de protectie a animalelor. Mai mult, banii necesari pentru ingrijirea cainilor fara stapan ar putea fi obtinuti si din donatii.

„Totodată, pentru găsirea unor soluții favorabile, ar trebui implicate și cerută părerea ONG-urilor din domeniu. Sau, spre exemplu, ar putea ca cei doi să-și doneze banii din sporurile suplimentare de 25% pe care le câștigă în urma implementării proiectelor cu fonduri UE, subiect ce a fost atins în aceeași campanie împotriva fostului primar care la fel încasa acest spor nemeritat.”

Reactii pro si contra au fost si din partea cetatenilor. Unii lauda initiativa municipalitatii, pe motiv ca banii de la buget trebuie cheltuiti pentru investitii, altii nu sunt de acord cu decizia primarului de a fi omoratii cainii care nu sunt adoptati.

De asemenea Luminita Diaconu, reprezentanta unei asociatii de protectie a animalelor a precizat intr-o postare pe Facebook ca pana acum, toti cainii stransi de pe strazi au fost primiti la padocul de la Motca iar contractul semnat cu fosta administratie locala nu mai este recunoscut de noul primar.

„Pana la sfârșitul anului Primaria a avut contract de inchiriere cu pădocul din pădure ,unde primaria susținea cu hrană pentru 200 cateii din cei 400,500 catei depinde de perioada si adoptii si un angajat ,si servicii medicale de 400 mil din care anestezia si asistenta pentru prindere, sterilizare, ,50 microcipuri si 50 vaccinuri antirabic asta pe 1 an Adapostul deține peste 300 cateii .Niciodata primaria nu a răspuns când a fost controale DSV ,NU a plătit, lumina, apă, maturi ,găleți, toate cele necesare le avem donații din Franta , Sper că Domnul primar sa ne cheme sa discutam și să înțeleagă cursul unui adapost nu e simplu ,alti 3 îngrijitori sunt platiti 1 din bani pe care adapostul ii primea chirie și 2 de asociatia RM Franța cea care prealua cățeii imediat .Avem un contract de colaborare cu Primaria dar cu vechea administrație, contract care acum nu este recunoscut .Luni vom reveni cu un alt contract de colaborare pentru a putea prelua cățeii inainte de eutanasiere. multe persoane mă cunosc si cât inca asociatia Axi Hope Pascani exista nu cred că se pune problema eutanasierii bineînțeles dacă nu vom intimpina ptobleme de la actuala administrație . NICIODATA NU SA REFUZAT CATEII IN ADAPOST!”

Primarul Marius Pintilie a lasat sa se inteleaga intr-o recenta conferinta de presa ca municipalitatea nu isi va asuma in acest an costurile de cazare, sterilizare si intretinere a cainilor de la padocul din padurea de la Motca. El a anuntat ca toti cainii care nu vor fi adoptati urmeaza sa fie eutanasiati si a facut un apel la populatie sa ii ia in ingrijire.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow